Risen 2 - preorder ruszył! Znamy ceny!

Właśnie ruszyła przedsprzedaż Risen 2: Dark Waters w muve.pl, sklepie wydawcy gry, Cenegi.

Tym samym dowiedzieliśmy się, że nazwa gry zostanie spolszczona - sequel otrzyma w naszym kraju nazwę Risen 2: Na Mrocznych Wodach. (Nazwa w sklepie została zmieniona, najwyraźniej dystrybutor zrezygnował z spolszczenia nazwy.) Na razie nie widać edycji kolekcjonerskiej.

Ceny:

• Risen 2: Dark Waters (PC) PL - darmowa wysyłka kurierska! - 109,99 zł
  • Risen 2: Dark Waters (PC) PL - DIGITAL - 99,99 zł (najprawdopodobniej klucz Steam + obraz płyty z Muve Downloadera - przyp. red.)
  • Risen 2: Dark Waters (X360) PL - darmowa wysyłka kurierska! - 209,99 zł
  • Risen 2: Dark Waters (PS3) PL - darmowa wysyłka kurierska! - 209,99 zł

Cena sugerowana pewnie będzie nieco wyższa (czyli ta z sklepów stacjonarnych). Wkrótce też oferta powinna się pojawić w pozostałych sklepach internetowych.

Risen 2 - muve.pl

Autor: kpt. Macrentofeth, 3 lutego 2012 Drukuj Email

Komentarze (10)

10) kapitan mulu @ 5 lutego 2012
Risen to po niemiecku podróż albo podróżować. Jeszcze tak co do cenegi też jej za bardzo nie lubię między innymi z tego powodu jak gry wydają i do jakiego sklepu pre-order`y wysyłają, chodzi o to, że na muve jest dość drogo tam też skyrim kupowałem. Ale cóż poradzić cd-projekt lepszy (na przynajmniej dla mnie).
9) GuideLucke @ 4 lutego 2012
Bardziej chodziło o to, że to Piranie powstają po bardzo krytykowanym G3. Nie wiem ogólnie, po co się czepiacie tej nazwy. Nazwy gier, są to często nazwy własne, tak też jest właśnie w przypadku Risena. Podtytuł natomiast służy przybliżeniu ludziom jakichś szczegółów na temat produkcji - np. gdzie będzie rozgrywać się akcja itp. Także normalne jest, że nazwy własnej nie można przetłumaczyć na żaden inny język, a podtytuł już tak...
8) Cypek @ 4 lutego 2012
risen - to coś w stylu powstawać, powstać. Pewnie twórcy dali tu nawiązanie do świątyń, które 'powstały' z ziemi.
7) kyr @ 3 lutego 2012
moze i dobrze ze nie tlumacza tytulu. albo caly albo wcale - jest polski odpowiednik slowka risen? bo nic mi o tym nie wiadomo (po niemiecku niedokladnie, chyba wiele czegos, ale to raczej nie to). poza tym 'Na mrocznych wodach' troche dla mnie dziwnie brzmialo. choc milo byloby widziec na okladce polski akcent.
6) kpt. Macrentofeth @ 3 lutego 2012
Bitew z armatami może nie, ale może jakiś abordaż fabularny się trafi. Zawsze te cechy trzeba traktować z przymrużeniem oka, widziałem większe bujdy :D.
5) kyr @ 3 lutego 2012
i teraz na stałe straciłem szacunek do cenegi. dlaczego? przeczytajcie "charakterystyczne cechy" na muve.pl
po pierwsze:
"Kilka grywalnych frakcji."
chyba inaczej rozumiemy słowo 'kilka'. nie pamiętam czy tubylcy będą grywalni ale nawet jeśli - 3 frakcje to dla mnie nie 'kilka frakcji'
"Możliwość przejmowania statków na własność, kradzieże, abordaże."
jakie k***a abordaże? przepraszam za wyrażenie ale od kilku miesiecy wiadomo ze zadnych abordazy nie bedzie, dawno juz temu piranie mowily ze nie bedzie bitew morskich, powiedzieli ze jak nie potrafia czegos zrobic dobrze to nie robia tego wcale i sie z nimi zgadzam
4) Hans z Oświęcimia @ 3 lutego 2012
Nie róbcie tego błędu.
3) kpt. Macrentofeth @ 3 lutego 2012
Jak napisałem, "Na razie nie widać edycji kolekcjonerskiej". Oby była.
2) GuideLucke @ 3 lutego 2012
Tzn. chodzi mi o kolekcjonerkę!
1) GuideLucke @ 3 lutego 2012
Wciąż nie ma preorderu. :) Czekamy, czekamy...