Risen 2 z dubbingiem na wszystkie platformy

Cenega, oficjalny partner firmy Deep Silver w Polsce, Czechach, na Słowacji i Węgrzech, z przyjemnością informuje o wydaniu gry Risen 2 w pełnej polskiej wersji językowej na PC, Xbox 360 oraz PlayStation 3. Risen 2 będzie dostępna w sklepach 27 kwietnia 2012 r., w dniu europejskiej premiery tego tytułu. Gra będzie miała równoczesną premierę dystrybucji cyfrowej w sklepie MUVE Digital.

W trakcie prac lokalizacyjnych nagrano 160 tysięcy słów składających się na 25 tysięcy linii tekstu. W nagraniach wzięło udział ponad 60 aktorów, wśród których znalazło się wiele nazwisk dobrze znanych fanom poprzednich gier z serii Gothic. Szczegółowe informacje na ten obsady aktorskiej zostaną ujawnione wkrótce.

przeczytaj dalszą treść oświadczenia prasowego...

Wywiad z reżyserem dubbingu z gram.pl:

Mówi się także, że dziś ma ruszyć przedsprzedaż...

Autor: kpt. Macrentofeth, 3 lutego 2012 Drukuj Email

Komentarze (11)

11) Darmad @ 4 lutego 2012
Lubię tego grubaska :)
10) khorinis38 @ 3 lutego 2012
fajnie że będzie dubbing
9) Yankess @ 3 lutego 2012
Chociaż, jak słyszę tego Boberka na początku to mnie nieco irytuje.
8) Yankess @ 3 lutego 2012
No, Boberek nadaje się do dubbingu, bardzo fajnie zagrał Miltena - ale rzeczywiście, ten jego głos zapewne wielu się już przejadł. Ale bardziej jestem znudzony głosem Piotra Fronczewskiego. Głos ma też świetny, ale nie mogę się wczuć w klimat gdy on mówi.
7) ZubenPL @ 3 lutego 2012
Tylko nie to błagam nie boberek ja go więcej nie zniosę.
6) Cypek @ 3 lutego 2012
Hans, zapomniałeś o najważniejszym - Boberku :)
5) Hans z Oświęcimia @ 3 lutego 2012
Żeby to jeszcze były jakieś "świeże" głosy, a nie ciągle te same. Dodało by to dozy czegoś nowego i zaraz gra się inaczej. A tak? Kopczyński, Zbrojewicz, Wituch... no ile można ja się pytam?! To jest pewniak, że usłyszymy ich głosy. A jeszcze wielu nie wymieniłem. Ho ho.
4) ZubenPL @ 3 lutego 2012
3) kyr @ 3 lutego 2012 mnie nie derwuje
3) kyr @ 3 lutego 2012
czy tylko mnie denerwuje glos tego pana z filmiku? nie czepiam sie tylko trudno mi sie go sluchalo...
2) ZubenPL @ 3 lutego 2012
Zgadzam się z panem z tego filmu należy dubbingować jak najwięcej gier.
1) kpt. Macrentofeth @ 3 lutego 2012
Miłe zaskoczenie, teraz tylko czekać na wypasioną kolekcjonerkę w przystępnej cenie.