"Wyspa skarbów" - pierwsze DLC ogłoszone!

Stało się! Zgodnie z zapowiedziami Risen 2 nie będzie miał wsparcia modderskiego, ale pojawi się zawartość do pobrania. I dziś, ostatniego dnia stycznia, wydawca Deep Silver ogłasza pierwszy taki dodatek. To pierwszy taki element w grze Piranha Bytes w prawie piętnastoletniej historii studia.

Fabularne DLC "Wyspa skarbów" dostępne na wyłączność przy preorderze Risen 2™: Dark Waters ogłoszone!

Doświadcz nowej, ekscytującej fabuły podczas poszukiwania skarbu kapitana Stalowobrodego kupując pirackie RPG od Piranha Bytes w przedsprzedaży. DLC z dosadną nazwą "Wyspa skarbów" zawiera ekskluzywną dodatkową zawartość dla niezłomnego poszukiwacza przygód. Gracz zagłębi się w dodatkowy wątek fabularny, aby odkryć legendarny skarb kapitana Stalowobrodego - jest to kontynuacja elementu fabuły z pierwszego Risena i z ostatecznym doprowadzeniem wątku do ekscytującego zakończenia.

Zadanie doprowadzi bohatera i Patty, córkę Stalowobrodego na nieznaną wyspę pełną nowych lokacji z łamigłówkami, skarbami i tajemnicami. Gracz będzie musiał odnaleźć legendarny przedmiot (dostępny tylko w tym DLC), który podniesie na stałe jego statystyki.

Te ekskluzywne dla przedsprzedaży DLC warte 9,99$/9,99€/800 Microsoft Points będzie dostępne u sprzedawców w wybranych krajach.

Przekonało do zakupu preordera?

Autor: kpt. Macrentofeth, 31 stycznia 2012 Drukuj Email

Komentarze (39)

39) Yankess @ 5 lutego 2012
Przecież fakt, że jest w trakcie gry nie znaczy, że jest wycięte.
38) ZubenPL @ 4 lutego 2012
"Gracz będzie musiał odnaleźć legendarny przedmiot (dostępny tylko w tym DLC), który podniesie na stałe jego statystyki" co jednoznacznie oznacza ze dlc dzieje się w trakcie gry i jest z niej wycięte.
37) Yankess @ 4 lutego 2012
Zuben, przypominam Ci, że w tym przypadku jest to darmowy bonus dla tych, którzy zamówią grę przed premierą. Przecież niemal wszyscy twórcy tak robią, tylko akurat tutaj jakby się bardziej postarali (chyba, że rzeczywiście to wycięte jest), więc ciężko powiedzieć, że jest to zadanie dla tych, którzy kupili DLC.
Przecież może to być oddzielna przygoda, nie wyklucza tego fakt, że dzieje się w tej samej grze. Jeśli zadanie będzie zupełnie o czym innym niż fabuła R2 - można przecież mówić o zupełnie oddzielnej przygodzie.
36) ZubenPL @ 3 lutego 2012
35) kyr @ 3 lutego 2012 : tylko to dlc będzie się dziać w trakcie gry, to będzie zwyczajnie zadanie którego ludzie którzy nie kupili dlc nie zobaczą a nie oddzielna przygoda.
35) kyr @ 3 lutego 2012
zuben moglo byc tez tak, ze za późno pomysleli o takiej wyspie-misji i za pozno juz zeby wciskac to do gry. przyszlo mi nawet do glowy, ze chcieli graczy dluzej przetrzymac i wsadzic te misje do risena 3, ale sie z nastepnej czesci rozmyslili. dawno temu mowili o odejsciu od rpg, ale trzeba pamietac ze po premierze r2 znow moga tworzyc gothiki.
34) ZubenPL @ 3 lutego 2012
Dobra wycięte to złe słowo. Jeśli coś było wykonane przed premierą gry powinno znajdować się w środku. Po drugie to oczywiste że nikt nie myślał o stworzeniu dlc na długo przed premierą ,tylko twórcy zwyczajnie wycieli gotowego zadanie i nazywają to dlc.
33) Yankess @ 3 lutego 2012
Wybaczcie za double (ale tu podobno jest dozwolony).
Zuben, zauważ, że w "wycięte z gry" jest to pierwsze słowo, które bardzo wiele wyjaśnia.
32) Yankess @ 3 lutego 2012
Nie, nie powinno (chyba, żeby przyjąć, że Twoje zdanie jest zarówno myślami developerów jak i wszystkich ludzi na świecie). Jeśli coś jest robione od początku z myślą o tym, że będzie DLC to nie jest ono wycięte z gry.
31) ZubenPL @ 3 lutego 2012
Każde DLC zapowiedziane przed premierą jest wycięte z gry i powinno się w niej znajdować od początku.
30) Yankess @ 3 lutego 2012
Kyr, ja jeszcze nie stwierdziłem tego, że to nie jest wycięte z gry - pewnie się okaże później, gdy się już zagra. Tylko skomentowałem to, co powiedział Zuben.
29) kyr @ 3 lutego 2012
Yankes, nie jestem pewien czy czasem nie zapowiadali ze bedzie ten skarb wiec mozliwe ze wycieli, ale nie mam pewnosci, nie pamietam, wiec nie orzekam.
28) Yankess @ 3 lutego 2012
Zuben, mylisz się. To, że coś jest projektowane i tworzone przed premierą nie znaczy, że jest wycięte z gry. Aby takie było, musi najpierw się w owej grze znaleźć. Twórcy po prostu chcieli dać nam taki mały bonus za zaufanie.
27) kyr @ 3 lutego 2012
zuben: piszę, ze ja nie moglem przebrnac, nie pisze ze to zle gry, mi sie nie podobaly
26) ZubenPL @ 3 lutego 2012
24) Cypek @ 3 lutego 2012

Skoro został zapowiedziany przed premierą jest wycięty z gry.
25) ZubenPL @ 3 lutego 2012
22) kyr @ 3 lutego 2012
Akurat oba wiedźminy były dobrymi grami.
24) Cypek @ 3 lutego 2012
Ludzie, to nie jest wycięty fragment gry tylko dodatkowa mała wyspa nie mająca nic zwykłego z fabułą...
23) kyr @ 3 lutego 2012
komentarz zbyt dlugi wiec postscriptum przenioslem tu:
mógłbyś nie wnioskowac jakie umiejetnosci posiadlem a jakie nie? gdybym byl wredny to bym wypominal Twoje bledy ortograficzne (nie, nie chodzi tu o "Durze", wiem ze to akurat byl sarkazm), ale nie chce zeby dyskusje na tej stronie spadly do takiego poziomu.
22) kyr @ 3 lutego 2012
pb nie jest duzym, ale jest szanowanym. i co to ma do gry? ten sarkazm mial Ci udowodnic ze kazde studio moze schrzanic gre (duze, male, znane, nieznane, szanowane, nieszanowane) ale to nie ma nic do rzeczy. a z tego co wiem demo wychodzi przed premiera (choc moge sie mylic, nie siedze w grach zbyt dobrze, tylko risen mnie urzekl wiec przesiaduje na tej stronce:D). a poza tym po recenzjach i demo i tak nie bedziesz wiedzial jaka jest gra. dla przykladu po recenzjach wiedzminów (obu) bylem pewny ze to swietne gry, a po zagraniu nie moglem przebrnac przez pierwsze dwie godziny.
21) ZubenPL @ 3 lutego 2012
kyr @ 3 lutego 2012: Ty chyba nie posiadłeś umiejętności czytanie ze zrozumieniem i wyciągania wniosków. Na pisałem że nie będę wiedział czy gra jest dobra puki nie zagram w demo i nie zobaczę recenzji. DA2 poddałem jako przykład tego że nawet takie Durze i szanowane studio jak Bioware może spier.. grę.
20) kyr @ 3 lutego 2012
zuben aha to mnie przekonales. skoro rpg odzupelnie innej firmy bylo slabe to znaczy ze risen 2 tez bedzie slaby. rzeczywiscie, to juz ostatecznie przekresla szanse na sukces. rzeczywiscie pb leci na kase, no bo jak moze byc inaczej skoro bioware wydalo slabe dragon age