Data premiery Risen 2 ujawniona!

Deep Silver i Piranha Bytes ogłosili przed świętami datę premiery nadchodzącego sequela Risen - gry Risen 2: Dark Waters. W USA premierę zaplanowano na 24 kwietnia 2012 (tradycyjny wtorek), a w Europie na 27 kwietnia (tradycyjny piątek). Premiera odbędzie się oczywiście jednocześnie na wszystkie platformy. Maturzyści 2012 będą mieli nie lada dylemat - ostatni tydzień wkuwania czy R2 ;). Zaprezentowano też okładki na 3 platformy docelowe - PC, XBOX 360 i PlayStation 3.

Oto tłumaczenie oficjalnego oświadczenia:

DATA PREMIERY RISEN 2™: DARK WATERS OGŁOSZONA

Piracki RPG od Piranha Bytes wyrusza 24 kwietnia 2012 (Ameryka Północna) i 27 kwietnia 2012 (Europa).

14 grudnia 2011 - Hampshire, Wielka Brytania - Deep Silver i Piranha Bytes dzisiaj ogłaszają oficjalną datę premiery epickiego, pirackiego RPG Risen 2: Dark Waters w dniu 24 kwietnia 201 dla USA i Kanady i 27 kwietnia 2012 dla krajów leżących w Europie.

Obie firmy także ujawniły ostateczne okładki gry zawierające emblemat bandery pirackiej (czaszka i skrzyżowane kości), ale w wariacji Risen 2.

O Risen 2: Dark Waters

W Risen 2: Dark Waters, Inkwizycja wzywa bohatera do szukania "antidotum" na potwory morskie, które zniszczyły sieć żeglugi morskiej i tym samym odcięły dostawy od wysp. Wydaje się, że piraci wiedzą jak radzić sobie z tymi stworzeniami... ale nie pałają do współpracy.

Nowe elementy gry dodają różnorodności Risen 2, na przykład, gracze mogą korzystać teraz z broni palnej. Jako piraci lub poszukiwacze przygód mogą również zdobywać nowe umiejętności specjalne o nazwie Brudne Sztuczki, co pozwala im oszukiwać lub podstępnie atakować przeciwników podczas walki.

Deep Silver wyda Risen 2: Dark Waters na system gier i rozrywki Xbox 360® od Microsoft, Windows PC, i PlayStation®3.

Oczywiście wciąż nie znamy polskiego wydawcy, ani tym bardziej polskiej daty premiery, ale teraz już raczej "z górki". Ahoj!

Autor: kpt. Macrentofeth, 15 grudnia 2011 Drukuj Email

Komentarze (41)

41) Yankess @ 20 grudnia 2011
I tak nie dorównam ci nigdy w obrażaniu Piranii.
Zauważ, że gdy pisałem w łagodny sposób, zadawałem pytania to nawet nie raczyłeś odpisać. Ciebie trzeba sprowokować, bo inaczej do ciebie nie dociera. Na własnej skórze się o tym przekonałem.
40) Hans z Oświęcimia @ 20 grudnia 2011
Kochany, on na mnie nie skacze i nie obraża w tak dosadny i perfidny sposób jak Ty.
39) Yankess @ 20 grudnia 2011
W takim razie, Hans przeczytaj jeszcze raz swój poprzedni komentarz.
Kyr, jak pewnie zauważyłeś to było również jednym z moich celów. Widać to po ostatnim "zacięciu się" przez Hansa.
Mamy podobny tok myślenia.
38) Hans z Oświęcimia @ 20 grudnia 2011
No to co, że nazwał mnie Trollem? On o mnie myśli tak, a ja tak. Co zrobisz...
37) kyr @ 20 grudnia 2011
ja chce mu po prostu pokazac ze pisze bezsensu - jak to zobaczy to pewnie tu sie nie przyzna (na jego miejscu tez bym sie pewnie nie przyznal, za dlugo to trwa), ale wewnatrz cos mu zaswita.
36) Yankess @ 20 grudnia 2011
Kyr, miałem się rozpisać, ale zrobiłeś to za mnie. Zawarłeś w swojej wypowiedzi niemal wszystko to, co ja chciałem.
Hans, przypominam ci, że owy "pan poniżej" nazwał cię trollem, z którym nie warto dyskutować.
Pisałem już dlaczego z Hansem dyskutuję i po co. I nie uważam go za całkowitego trolla. Choć po części owszem. Niby nie strzela ortografów, ale z logiką naprawdę nie jest dobrze. Ciągle zmienia temat, nie czyta ze zrozumieniem, nie podaje żadnych argumentów. I nie widać poprawy, to najgorsze. Mimo to i tak odpisuję - wiecie czemu, bo powtarzam, już o tym pisałem.
35) Mordo ty moja ! @ 20 grudnia 2011
...i mam zamiar już przestać.
34) Mordo ty moja ! @ 20 grudnia 2011
@GuideLucke masz u mnie szacunek za ten komentarz. Wiem że raczej mi już nie odpiszesz ale na prawdę mądre słowa napisałeś :) Sam kiedyś ,,karmiłem'' trolla.
33) Hans z Oświęcimia @ 20 grudnia 2011
Wszystko zostało dosadnie wytłumaczone przez pana niżej. I bardzo dobrze!
32) GuideLucke @ 19 grudnia 2011
Pozwólcie teraz, że będzie to mój ostatni komentarz, bo na prawdę, mam ciekawsze rzeczy do roboty, niż dyskutowanie na forum o jakimś trollu. Powrócę po prostu do tego, co robiłem przez ostatnie lata - po cichu, bez żadnych komentarzy będę śledził wszelkie newsy odnośnie najnowszej produkcji Piranii i nikt mojej osoby raczej więcej tutaj nie zobaczy.
31) GuideLucke @ 19 grudnia 2011
... a co do tego, że to nic dziwnego, że po rozpoczęciu kampanii reklamowej odnośnie Risena 2 ludzie zaczęli tu zaglądać - ta strona istnieje o wiele dłużej. Nie jest to strona poświęcona jedynie drugiej części. Strona istniała już wcześniej, gdy wychodził pierwszy Risen i właśnie do tamtych czasów się odwoływałem.
30) GuideLucke @ 19 grudnia 2011
@kyr
Gdybyście mu nie odpisywali, to by sobie dał spokój, a wy dajecie mu powody do dalszego pajacowania. Jednak tłumaczyć już mi się tego nie chce. Tym bardziej, że zostałem tutaj bezpodstawnie zaatakowany. Otóż drogi Yankesie, stwierdzenie "lamusa", nie było skierowane do twojej osoby, tylko do osób podobnych Hansowi. Ogólnie wczoraj obszerniej odpisałem na wasze zarzuty, ale wyskoczył mi jakiś błąd w przeglądarce i nie mam ochoty pisać tego od nowa. Po prostu szkoda mi na to czasu na głupie kłótnie. Nie uważacie jednak, że wasze ciągłe zwracania uwagi Hansowi też jest męczące? Cały czas to robicie. Po prostu karmicie tego trolla, nic więcej.
29) Multikonto2 Hansa z Oświęcimia @ 19 grudnia 2011
Oświecony proroku ja zawsze będę stał za tobą i zniszczę trole takie jak kyr, Yankess, MordoTyMoja
28) Hans z Oświęcimia @ 19 grudnia 2011
Yankess albo MordoTyMoja - darujcie sobie te nędzne zaczepki.
27) Multikonto2 Hansa z Oświęcimia @ 19 grudnia 2011
Hans najwyższy proroku ja cie też zawsze cie popierałem i zniszczę za wszelką cenę risena 1 i 2

kyr i Yankess spadać na onet trolle tam zawsze było wasze miejsce.
26) Multikonto1 Hansa z Oświęcimia @ 19 grudnia 2011
Hans tylko tyś jest święty tylko tyś najwyższy tylko tyś prorokiem
25) Multikonto1 Hansa z Oświęcimia @ 19 grudnia 2011
Hans ja cie od zawsze popierałem risen to śmieć
24) kyr @ 19 grudnia 2011
a w ogole to jak pieknie to odwrociles... ja Ci pokazuje ze sie z Toba normalnie porozmawiac nie da (rozmowa - wymiana pogladow popieranych argumentami) - a Ty ze zawsze ktorys z nas chrzani. znow napisales teze pomijajac wszystkie postawione przeze mnie argumenty.
23) kyr @ 19 grudnia 2011
hmmm, argumentami?
22) Hans z Oświęcimia @ 19 grudnia 2011
Jednym słowem: błędne koło. Ja o niebie, ten o chlebie. Już nie wiem jak do Was trafić w kulturalny sposób.